Vrienden Cuypershuis Roermond

Terugblik activiteiten

Buitenplaats Kasteel Wijlre en Parkhotel & Catacomben Valkenburg

Ruim veertig vrienden zijn op zaterdag 12 mei 2018 in de ochtend op bezoek geweest bij Kasteel Wijlre

Op de buitenplaats komen moderne en hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur. De buitenplaats is opgericht door de kunstverzamelaars Jo en Marlies Eyk en bestaat uit het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House, het historisch Koetshuis en de tuin.

In het Hedge House is de expositie van 21 schilderijen van Tim Eitel te bewonderen.
In de tuinen bevinden zich permanente kunstwerken van o.a. Guiseppe Penone, Ad Dekkers, Carel Visser en Peter Struyken.

Na de koffie met een heerlijk stuk vlaai zijn wij aan onze rondleiding begonnen. In drie groepen hebben wij het kunstpaviljoen, het koetshuis en de tuinen bezocht.

Tijdens ons bezoek aan de tuinen ontmoetten wij Jo Eyk en hij nodigde ons uit om ook een kijkje te komen nemen in het kasteel dat door hem en zijn vrouw wordt bewoond.

Ook hier konden wij onder zijn enthousiaste begeleiding genieten van diverse prachtige kunststukken. Na dit enerverende en inspirerende bezoek zij wij naar Valkenburg vertrokken.

In het prachtige Parkhotel dat door Pierre Cuypers is ontworpen hebben we genoten van een heerlijke lunch en van een afsluitend hapje en drankje.

Na de lunch hebben wij het Museum de Romeinse Katakomben bezocht. Dit museum is opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielfabrikant in samenwerking met Pierre Cuypers. Zij bootsten hier de catacomben van Rome na; een initiatief dat medewerking kreeg van de Romeinse autoriteiten. Dit is zo goed nagebootst dat de Italianen hier zijn komen kijken voor de restauratie van verschillende catacomben in Rome. Ook hier zijn wij in drie groepen afgedaald onder begeleiding van gidsen.

Bekijk meer terugblikken

Woensdag 29 november 2023 was het dan eindelijk zover! Met 40 personen stapten we ’s morgens vroeg in de bus...

Donderdag 8 en vrijdag 9 juni 2023 hebben in totaal 40 leden van onze Vrienden de expositie ‘Arts & Crafts’...

Afgelopen dinsdag zijn we met 13 geïnteresseerde Vrienden naar Tilburg gereisd voor een bezoek aan het TextielMuseum en museum De...

Word vriend en ondersteun het Cuypershuis

Ga naar de inhoud