Vrienden Cuypershuis Roermond

Terugblik activiteiten

Bezoek Tilburg 13 mei 2023

Afgelopen dinsdag zijn we met 13 geïnteresseerde Vrienden naar Tilburg gereisd voor een bezoek aan het TextielMuseum en museum De Pont.

In het TextielMuseum werd ons de werking van de weefgetouwen en ontwikkeling van patronen uitgelegd. Ook konden we de laatste nieuwe aanwinst, een hele grote digitale weefmachine, in het Textiellab bewonderen.

Natuurlijk hebben we ook de nieuwe koninklijke gordijnen van Paleis Huis ten Bosch kunnen bewonderen! Nog te zien tot en met 29 mei a.s.

Zie ook: Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap – TextielMuseum

Groep toeschouwers luistert naar kunstenaar bij Museum De Pont

Na een heerlijke uitgebreide lunch aldaar, wandelden we naar museum De Pont. Ook hier hadden we een goed voorbereide gids die ons de betekenis van de tijdelijke expositie van Raphaela Vogel verklaarde.

Entree van de LocHal Tilburg

Als toetje zijn we nog naar de LocHal (oude locomotieven hal) nabij het station geweest, waarin o.a. een bibliotheek is gevestigd en gordijnen hangen van 15 meter hoog, gemaakt door het TextielMuseum. LocHal Tilburg | LocHal

Bekijk meer terugblikken

Woensdag 29 november 2023 was het dan eindelijk zover! Met 40 personen stapten we ’s morgens vroeg in de bus...

Donderdag 8 en vrijdag 9 juni 2023 hebben in totaal 40 leden van onze Vrienden de expositie ‘Arts & Crafts’...

Op maandag 23 maart 2020 zouden de Vrienden naar de tentoonstelling Van Eyck “Een optische revolutie” in het Museum voor...

Word vriend en ondersteun het Cuypershuis

Ga naar de inhoud