Vrienden Cuypershuis Roermond

Terugblik activiteiten

Excursie Kunsthal (Ai wei wei) en Depot, Rotterdam

Woensdag 29 november 2023 was het dan eindelijk zover!

Met 40 personen stapten we ’s morgens vroeg in de bus om in de Kunsthal te Rotterdam de beroemde expositie van Ai wei wei: “In search of Humanity” te bezoeken, aansluitend te lunchen en naar het Depot te gaan.

Er was gedegen voorwerk verricht, omdat er in het Depot vanwege de klimaatbeheersing een tijdslot geldt en een strikte groepsgrootte wordt aangehouden van slechts 13 personen. Na bezoek wordt deze dan ook voor minimaal een uur gesloten, zodat e.e.a. zich weer kan reguleren.

De groep werd ingedeeld in drie aparte groepen met ieder een eigen kleur, wat prima werkte.

Eerst werd de Kunsthal bezocht. Ook hier waren afspraken gemaakt met verschillende gidsen. Deze hielden vakkundig hun verhaal, hadden zeker toegevoegde waarde. De expositie geeft een goed beeld, een totaaloverzicht, van het leven en werk van Ai wei wei.

De slang aan het plafond in de achterliggende ruimte is gemaakt van rugzakjes, symbool voor de gestrande (jonge) bootvluchtelingen.

Na een heerlijke, afwisselende en ruim voldoende lunch bij de Bazar, gingen we naar het Depot. Ook buiten de ‘kamers’ was er al veel moois te zien.

Voor het bezoek aan de kamers moest een stofvrije jas worden aangetrokken.

Het waaide behoorlijk boven op het dakterras, maar het was zeker de moeite waard de wind even te trotseren voor de prachtige spiegelende buitenkant, en het uitzicht met onder meer de Erasmusbrug op de achtergrond.

En in het donker bracht de buschauffeur ons weer veilig thuis.

Bekijk meer terugblikken

Donderdag 8 en vrijdag 9 juni 2023 hebben in totaal 40 leden van onze Vrienden de expositie ‘Arts & Crafts’...

Afgelopen dinsdag zijn we met 13 geïnteresseerde Vrienden naar Tilburg gereisd voor een bezoek aan het TextielMuseum en museum De...

Op maandag 23 maart 2020 zouden de Vrienden naar de tentoonstelling Van Eyck “Een optische revolutie” in het Museum voor...

Word vriend en ondersteun het Cuypershuis

Ga naar de inhoud